Nieuwkomers

Nieuwkomers

7 mei 2017 17:42

Handpop Ja/nee biedt extra ondersteuning voor jonge kinderen.

Handpop Ja/nee is nieuw in de praktijk. Zij is erg goed met jonge kinderen. 
Ze luistert graag naar de verhalen die de kinderen haar vertellen. Ja/nee helpt ze dan om dit ook te verwoorden naar mij toe. 
De pop maakt het makkelijker en verlaagd de drempel. 

Ze kijkt er erg naar uit om ook met de kinderen te spelen. Ja/nee zal dan ook enkele leuke workshops begeleiden waarbij de kinderen mogen experimenteren, onderzoeken, ontdekken, leren en ervaren.
We werken creatief, leren ons te ontspannen en mogen ook alles tonen aan mama en papa.

Ik hoop jullie snel te mogen voorstellen aan Ja/nee.

 

Groetjes

Daisy

Lees meer »

Te weinig zelfvertrouwen, pesterijen, faalangst,.. We kennen het allemaal en we willen onze kinderen ervoor behoeden.

Ik wil jouw kind helpen en ondersteunen om meer zelfvertrouwen te winnen en die faalangst achterwege te laten.

Met de hulp van deze speelse trainingen leren kinderen weer sterk in hun schoenen staan, vol zelfvertrouwen. Ze kunnen hun grenzen aangeven en leren hun talenten positief inzetten.
Ik kijk er naar uit jullie te mogen ontmoeten...

Bikkeltjes met lef (4 tot 7 jaar)

Ho, Stop (7-12 jaar)

Lefgasten (faalangsttraining- vanaf 7 jaar)

Lees meer »

Eindelijk is het dan zover! Na maanden weer op de banken te zitten en na de werkuren te studeren, heb ik een succesvol examen afgelegd. Ik ben nu officieel een HB-coach, waarbij ik dus hoogbegaafden kan begeleiden maar ook ouders, verzorgers, leerkrachten,... die met HB'ers in aanraking komen.

Waarom hoogbegaafdheid?

Mijn interesse in het onderwerp is gekomen nadat er hoogbegaafdheid is vastgesteld bij mijn eigen zoon van 5 jaar. Al vanaf de 2e kleuterklas merkte de juf dat zijn kennis toch wel veel verder ging dan een gemiddelde leerling. Ook wij, als ouders, hadden dit ergens wel opgemerkt, alleen heb je bij je eerste kind nog geen referentiepunt en lijkt dit 'normaal'.
Niets is minder waar, niet enkel zijn kennis is uitgebreider, ook de emoties en prikkels komen harder bij hem binnen. Dit levert al snel disussies, uitbarstingen en huilbuien op. School was niet leuk, andere kinderen en de juf begrijpen hem niet, de taakjes zijn saai,... Naar school gaan is voor hem geen optie meer.
Gesprekken op school en CLB brengen ons niet veel verder. Vandaar dat ik dus al snel zelf ben gaan snuisteren in boeken, websites, ... om meer over deze materie te weten te komen. Al snel merkte ik op dat er wel veel informatie rondzweeft op het web, maar toch is begeleiding en ondersteuning door een ervaren iemand niet evident, tenzij je een groot budget hebt.

De keuze was dus snel gemaakt. Ik verdiep me in de materie en wordt zelf een HB-coach. Zo kan ik niet enkel mijn eigen zoon, mijn man en de familie ondersteunen maar ook andere ouders en kinderen die er nood aan hebben en dat op een laagdrempelige manier.

Mijn hoofd zit alvast vol met leuke ideeën die ik verder ga uitwerken. Ik kijk er naar uit te mogen werken met excellente kinderen en ouders. Maar ook andere kinderen met andere moeilijkheden blijven meer dan welkom. :D

 

 

Lees meer »