Spiegelkinderen

Wist je dat je kind je iets wil vertellen over jou met het gedrag dat gesteld wordt?

De methode ‘Spiegelkind’ is een manier waarop je op een gestructureerde wijze steeds meer ontdekt wat jouw kind met zijn gedrag of houding aan jou wil vertellen over jouw leven.
Het kan gaan over lastig of zorgelijk gedrag, maar ook over gedrag van je kind waar je blij mee bent. Wat je kind aan jou ‘vertelt’ kun je beschouwen als blijk van liefde, als een cadeautje voor jou.
Ik gebruik de methode Spiegelkind in individuele sessies en in workshops. De ‘vertaling’ van de houding en het gedrag van je kind gebeurt in de workshops door jouzelf. Bij een individuele sessie wordt het Spiegelkind-verhaal door mij vertaald, waarna ik deze vertaling uitgebreid met jou bespreek.  

Voor wie?
De methode is voor iedereen geschikt: elk kind spiegelt met zijn gedrag zijn ouders. Maar vooral voor ouders die erg geraakt worden door het gedrag van hun kind, ouders die heftige emoties (boosheid, angst, verdriet) ervaren, is deze manier heel waardevol. Juist dán is de spiegel het duidelijkst. 
De afspraak is alléén met jou als ouder. Je kind is er niet bij aanwezig. Door de vertaling van jouw verhaal kun je de boodschap van je kind duidelijk herkennen. Dit inzicht zal zowel bij jou als bij je kind veranderingen in gang zetten.