Kinderyoga

Kinderyoga is een combinatie van yoga en spel waarin plezier voorop staat. Iedere les heeft een thema. Kinderyoga helpt het kind om op met alle zintuigen en spelenderwijs zichzelf te ontplooien. Het lichaamsbewustzijn groeit, ze krijgen meer voeling met hun lichaam en leren om respectvol om te gaan met zichzelf en de eigen grenzen.

Bij kinderyoga worden kinderen zich bewuster van zichzelf, hun lichaam, emoties en omgeving. Het is belangrijk dat ze vertrouwen in zichzelf hebben.

De kinderen kunnen zich volledig ontspannen en vinden totale rust van lichaam en geest. De vele prikkels van de dag kunnen rustig verwerkt worden waardoor ze zich lekker in hun vel voelen. Deze rust kan al vaak een verschil maken in het gedrag van een kind..

Tijdens een kinderyogales worden yoga- en ademoefeningen gecombineerd met spel, beweging en ontspanning, met massage en aanraking, met ritme en zingen. We gaan spelenderwijs, in een veilige en ongedwongen sfeer, op avontuur waarbij we de overtollige energie kwijt geraken in de yogahoudingen. Zo ontstaat er een balans tussen spanning en ontspanning. 

Kinderen mogen gewoon zichzelf zijn met respect voor zichzelf en de anderen. Ze leren hun grenzen beter kennen, worden  assertiever en kunnen beter om met druk en stress. Kinderyoga speelt vaak een gunstige rol speelt bij buik- of hoofdpijn, concentratieproblemen, angsten, en rustige gedachten...

 

Knuffelyoga

Samen met je kind een uurtje samen zijn en ontspannen, zich met elkaar verbinden en contact maken. Het is erg leuk als papa of mama meedoet. 

Elke les bevat een onderwerp of thema waar kinderen of ouders al eens tegen aanlopen. Zoals overprikkeling, perfectionisme, rechtvaardigheid, onrust in het hoofd, gevoelens,...
Ik werk dan ook erg graag met verhalen, deze zijn vaak een spiegel voor onze gedachten en emoties en geven herkenning maar ook kracht en troost.
Aan de hand van het verhaal gaan we op avontuur en ontdekken we verschillende yogahoudingen.

Minder denken en meer voelen!

Muizenyoga (4-6j)

Yoga voor kleuters.
Je kleuter leert op een heel speelse manier en vaak aan de hand van een vertelboek, eenvoudige houdingen aan, die we samen uitvoeren. We spelen spelletjes, we masseren elkaar, we tekenen en ontspannen. 

 

Vlinderyoga (6-8j)

Yoga voor kinderen van het 1e en 2e leerjaar. 
Aan de hand van verhalen gaan we gekke avonturen beleven. We krijgen meer lichaamsbewustzijn en respect voor het eigen lichaam en dat van anderen. We gaan samenwerken, tot rust komen, ontspannen, masseren en doen brain gym.

Tijgeryoga (8-10j)

Yoga voor kinderen van het 3e en 4e leerjaar. 
We gaan gekke avonturen beleven door verhalen die we samen gaan verzinnen. Via creatieve expressie, verhalen en meditatie komen we dichter bij onszelf en ontdekken we wat wij belangrijk vinden. We staan stil bij onze emoties en geven ze een plaats.

Krijgeryoga (10-12j)

Yoga voor de 5de en 6de leerjaar. 
We oefenen verschillende houdingen en maken minder gebruik van verhalen. De kinderen kleden mee de les in door gebruik te maken van hun eigen fantasie en ideeën. We werken in thema's en leren omgaan met onze gedachten, gevoelens en prikkels.
We gaan bewuster in het leven te staan.