Mindset Training

Gaat uw kind uitdagingen uit de weg? Is het bang dat het dan fouten maakt? Wil uw kind liever niet te veel moeite doen voor een taak? Geeft het op bij moeilijkheden? Kan uw kind niet goed omgaan met kritiek? Wordt uw kind onzeker als iets fout is? Dan is de training “Mindset” misschien wel wat voor uw kind!

 

Mindset staat voor de manier waarop kinderen en volwassenen denken over zichzelf en vooral hun intelligentie en kwaliteiten. Hierbij wordt een onderscheid gemaakt tussen een vaste mindset en een groeimindset.

 

Vaste mindset

Kinderen met een vaste mindset doen liever geen dingen die lastig zijn en vinden fouten maken vreselijk. Deze kinderen voelen zich slim als ze iets snel en perfect kunnen. Het feit dat je inspanning voor iets moet leveren betekent voor kinderen met een vaste mindset dat je er dus eigenlijk helemaal niet zo goed in bent.

Groeimindset

Kinderen met een groeimindset genieten van moeilijk werk. Fouten maken hoort er voor deze kinderen gewoon bij: je kunt er iets van leren en jezelf mee verbeteren. Kinderen met een groeimindset zullen niet opgeven wanneer het even tegenzit of wanneer iets veel moeite kost. Ze weten dat ze hard moeten werken om verder te komen en leveren die inspanning graag.

Het goede nieuws:  Je kunt je mindset veranderen!

In de Mindset-training leren de kinderen Fixie en Growie kennen. Fixie heeft een vaste mindset en ziet overal problemen. Growie zet deze problemen om in kansen. Het kind oefent zo op een speelse manier het denken vanuit een groeimindset.

De training is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar en kan individueel of in een groepje van 2 tot 4 kinderen worden gegeven.

De training bestaat uit een intake en evaluatiegesprek met de ouders.
Voor de kinderen zijn er 7 sessies van 1 uur.

en.

Prijs :

Individueel:  €280 incl. 7 sessies, werkboek en oudergesprekken.
In groep van max. 4 kinderen: € 110 per kind