Hoogbegaafden-coach

Gepubliceerd op 11 maart 2017 19:30

Eindelijk is het dan zover!
Na maanden weer op de banken te zitten en na de werkuren te studeren, heb ik een succesvol examen afgelegd. Ik ben nu officieel een HB-coach, waarbij ik dus hoogbegaafden kan begeleiden maar ook ouders, verzorgers, leerkrachten,... die met HB'ers in aanraking komen.

Waarom hoogbegaafdheid?

Mijn interesse in het onderwerp is gekomen nadat er hoogbegaafdheid is vastgesteld bij mijn eigen zoon van 5 jaar. Al vanaf de 2e kleuterklas merkte de juf dat zijn kennis toch wel veel verder ging dan een gemiddelde leerling. Ook wij, als ouders, hadden dit ergens wel opgemerkt, alleen heb je bij je eerste kind nog geen referentiepunt en lijkt dit 'normaal'.
Niets is minder waar, niet enkel zijn kennis is uitgebreider, ook de emoties en prikkels komen harder bij hem binnen. Dit levert al snel disussies, uitbarstingen en huilbuien op. School was niet leuk, andere kinderen en de juf begrijpen hem niet, de taakjes zijn saai,... Naar school gaan is voor hem geen optie meer.
Gesprekken op school en CLB brengen ons niet veel verder. Vandaar dat ik dus al snel zelf ben gaan snuisteren in boeken, websites, ... om meer over deze materie te weten te komen. Al snel merkte ik op dat er wel veel informatie rondzweeft op het web, maar toch is begeleiding en ondersteuning door een ervaren iemand niet evident, tenzij je een groot budget hebt.

De keuze was dus snel gemaakt. Ik verdiep me in de materie en wordt zelf een HB-coach. Zo kan ik niet enkel mijn eigen zoon, mijn man en de familie ondersteunen maar ook andere ouders en kinderen die er nood aan hebben en dat op een laagdrempelige manier.

Mijn hoofd zit alvast vol met leuke ideeën die ik verder ga uitwerken. Ik kijk er naar uit te mogen werken met excellente kinderen en ouders. Maar ook andere kinderen met andere moeilijkheden blijven meer dan welkom. :D

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.