Bikkeltraining - Bikkeltjes met lef (4 tot 7 jaar)

Wat is het?

Meer zelfvertrouwen, beter over jezelf denken en relaxter zijn in nieuwe situaties, dat is de basis van deze training.

Je kind leert opkomen voor zichzelf en leert krachtig en zelfbewust in het leven te staan.

 

Met hulp van Piepmiep Paula en Bikkelboy Bob leert je kind beter over zichzelf en nieuwe situaties na te denken. Door stevig te leren staan en met opgeheven hoofd nieuwe situaties aan te gaan, groeit het zelfvertrouwen en emotionele weerbaarheid. We maken een reis naar Bikkellandia waar de verschillende hoofdrolspelers je kind leert staan, denken, klinken en kijken als een Bikkel (assertief gedrag). Het gaat hier om fundamentele basisvaardigheden als duidelijk nee zeggen, stevig staan, iemand aankijken, met luide stem praten.

Hoe verloopt het?

De training bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten van een uur. Er wordt na iedere bijeenkomst huiswerk meegegeven om thuis verder te kunnen oefenen.

Ouders hebben een belangrijke rol gedurende de training. Zij worden wekelijks met een uitgebreide ouderbrief, vol tips, op de hoogte gesteld van de inhoud van de bijeenkomsten en kunnen de precieze inhoud nalezen in het werkboek 'Bikkeltjes met lef'.

Het traject bevat ook twee evaluatiemomenten zodat zowel ouders, kinderen als begeleiders op één lijn zitten en de beste resultaten kunnen worden geboekt.

 

Prijs

De kosten van het hele traject (10 lessen), inclusief de evaluatiegesprekken en het lees- en werkboek zijn €160.

 

De training kan ook individueel gevolgd worden. Dan reken ik het normale uurtarief. Dan bepalen we de startdatum en locatie van de training samen in overleg.

 

Voor de Bikkeltrainingen wordt altijd 1 plaats gereserveerd voor een gezin met een laag inkomen. Deze plaats wordt aangeboden tegen een sterk gereduceerd tarief van 75% korting. Als je hiervoor in aanmerking denkt te komen, kun je dat aangeven in het veld "opmerkingen", samen bekijken we dan of dit mogelijk is.

 

Start: Zaterdag 1 juni 2017 

Groep 1: 9u - 10u

Groep 2: 10u30 - 11u30